Dăm startul seriei de Q&A despre #openbanking.
Scopul principal al acesteia fiind să aducem în atenția voastră într-un limbaj accesibil și ușor de înțeles schimbările introduse în serviciile financiare de noile reglementări PSD2 cât și oportunitățile care vin în ajutorul business-ului tău.
Pe parcursul următoarelor articole vom încerca să găsim răspunsuri la aspecte ce țin de PIS (servicii de inițiere de plăți electronice) și AIS (servicii de informare de conturi).
Vom începe cu câteva curiozități legate de Payment Initiation Services (PIS)
Prin OPEN BANKING elimini operarea manuală a O.P.-urilor. Clienții inițiază plata din factura electronică, O.P.-ul este pre-completat și trimis automat în bancă prin canalul de open banking, iar clienții autorizează rapid. Comerciantul primește statusul plății chiar în aplicația sa. Fără operare manuală, fără dovezi de plată trimise prin email. Simplu, automat, securizat, și confirmat.
Plățile online directe, fără intermediere de către procesatorii de plăți, sunt reglementate și în România. Clienții inițiază plata online din contul lor în contul magazinului chiar la pasul de checkout unde nu mai au nevoie de cardul bancar. Selectează banca preferată și autorizează plata. Iar comisioanele - sunt cele mai mici din piață.
Din sistemul tău de facturare poți genera facturi cu opțiuni de Link de Plată și QR Code pentru plata directă Cont la Cont. Clientul alege opțiunea de plată preferată, selectează banca din care dorește să plătească și autorizează. Tot ce trebuie să faci este să adaugi inițierea plăților prin Open Banking în sistemul tău de facturare.
Consumatorii nu mai trebuie să facă transferuri manuale din contul lor sau să-și caute cardul de fiecare data când inițiază o plată online. Experiența de plată se reduce la selecția băncii din care vor să plătească și autorizarea plății. O experiență de plată scurtă și simplă crește satisfacția consumatorilor.
Pentru prima dată comercianții pot adopta o metodă de plată ce reduce semnificativ costurile tranzacțiilor online. Prin plata directă, cont la cont, prin Open Banking, și lipsa intermediarilor - emitenții de carduri, rețelele de carduri, și procesatorii plăților cu cardul - costul plăților online scade chiar și de 2X.
În timp ce fluxul de plată prin open banking este unic, comercianții îl pot încorpora în:
A: Plata pe loc, la checkout.
B: Plata prin O.P. care oferă consumatorilor un termen de 2-3 zile pentru efectuarea plății.
Comunicarea datelor într-un flux de plată prin Open Banking are loc prin API-uri în locul utilizatorului uman, iar datele sunt criptate împotriva fraudei și atacurilor cibernetice. Plata prin Open Banking este singura plată inteligentă și cea mai securizată în acest moment.
Datele expuse comercianților nu sunt de natură sensibilă pentru a fi ținta fraudatorilor pentru plata neautorizată.
Furnizorii serviciilor de plată prin Open Banking comunică securizat cu banca clientului pentru a-i transmite detaliile plății și iniția plata.
Caracterul instant al plății prin Open Banking depinde de băncile participante în tranzacție. Băncile partenere Transfond sunt băncile care oferă plata instant. Plăți rapide, încasări rapide - în doar câteva secunde.
Dacă ai și alte întrebări din această zonă, lasă-ne întrebarea în secțiunea de comentarii și promitem să o includem în următorul articol.
Comentários